Alapítvány

White Eagle Magyarországi Csillag Központ Alapítvány

 

White Eagle Magyarországi Csillagközpont Alapítvány

2018 őszén az Angliában lévő nemzetközi The White Eagle Lodge szervezet vezetése új alapítvány létrehozása mellett döntött a magyar munka folytatásához. Az új alapítványban az eredetileg lefektetett White Eagle alapértékek szerint és az eredeti szellemiséghez visszakanyarodva visszük tovább a munkát, White Eagle Magyarországi Csillag Központ Alapítvány néven. Az új Magyar Csillag Központ fő célja a Család szellemiségén alapuló  Testvériség létrehozása, a szeretet és jóság, a kölcsönös  tisztelet és az emberi méltóság ideáljainkat elterjesztése a világban. Alapítványunk alapító okiratba foglalt céljait és tevékenységét az alábbiakban foglaljuk össze:

Az alapítvány célja:

(…) a nemzetközi The White Eagle Lodge szervezet céljaihoz és tevékenységéhez harmonikusan igazodva és elősegítve azt, keretet adni és támogatni Magyarországon és más országokban egy, White Eagle eszméihez illeszkedő család szellemiségén és a szereteten alapuló Testvériség létrehozását. Ez a Testvériség elkötelezi magát, hogy segítse az emberiséget tudatosságuk felemeléséhez, hogy legyőzze a félelmet és spirituális fényt hozzon a földi élet minden aspektusába. Az alapítandó szervezet célja a távoli jövőben nem más, mint hogy elhozzon a földre egy olyan életminőséget, ami harmóniában van a végtelen szeretettel. A szervezet nem kíván teret biztosítani a komplex intellektuális igazságok kifejtéséhez. Ez egy olyan közösség, amely azért dolgozik, hogy stimulálja a minden szívben jelen lévő egyszerű szeretetet. A munka célja a Testvériség, és ezen a Testvériségen, elfogadáson, türelmen keresztül, az egymás iránt tanúsított tolerancián keresztül az Univerzális Testvériség létrehozása. Az írott anyagokon, kurzusokon, foglalkozásokon, a szolgálatokon keresztül, a meditációkon és a gyógyító munkában való részvételen keresztül az emberek megismerhetik a tanításokat, azok spirituális alapjait. Ez által segítséget kaphatnak lelkük harmóniájához és a harmonikus mindennapi életükhöz. A spirituális törvényekkel való harmonikus együttélés keresése az alapja a White Eagle Lodge-nak és ezt fogalmazzák meg az alapelvei.

Az alapítvány tevékenysége:

White Eagle tanításainak szerető bölcsességét használva az alapítvány az alábbi – köztük közhasznú - tevékenységek támogatását végzi és ajánlja az érdeklődőknek, gyógyulni vágyóknak és tagjainknak:

 • egészségmegőrzés, betegségmegelőzés
 • lelki gyógyító tevékenység
 • oktatási tevékenység
 • kulturális és információs, kommunikációs tevékenység

A fenti cél szerinti besoroláson belül az Alapítvány eredeti céljainak megfelelően, különösen az alábbi konkrét feladatokat tartja elsődlegesnek:

 • Lelki gyógyítás – amely a gondolat kivetítése vagy terápiás érintés által gyengéd segítséget nyújt a gyógyuláshoz. A föld és az állatok gyógyításának lehetősége csoportokban vagy otthonról.
 • Meditáció – egy egyedülálló meditációs rendszer, amely egyesíti az összpontosítás, a csend és a mantra esszenciáját, és a vizualizáció erején keresztül a finom érzékelést is fejleszti.
 • Elvonulások és kurzusok tartása különböző spirituális témákban – biztonságos tanulás és elmélyülés, elmélkedés egy gondoskodó közegben.
 • Könyvkiadás, idegen nyelvű szövegek fordítása, lapkiadás, publikálás, digitális kiadványok és hanganyagok terjesztése
 • Előadások, tanfolyamok - Az Új Korszak Bölcsesség Iskoláján keresztül a résztvevőknek lehetősége nyílik megismerni a művészeteket egy spirituális nézőpontból, az ezoterikus asztrológiát, a gyógyítást, a meditációt, a személyes fejlődést a lelki fejlődésen keresztül, a spirituális tudományokat és az ősi bölcsességet.

Az alapítvány jellege: 

 • Az alapítvány nyitott, ahhoz bármely hazai vagy külföldi természetes és jogi személy bármikor az Alapítvány fennállása alatt (…) csatlakozhat, amennyiben a kuratórium a csatlakozását elfogadta. A csatlakozás ténye a csatlakozót nem minősíti alapítóvá, alapítói jogokat nem gyakorolhat. A csatlakozót megilleti azonban az a jog, hogy javaslatot tegyen a kuratórium részére a vagyoni juttatásának felhasználására vonatkozóan.
 • Az alapítvány közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt.

___________________________________________________________________________________________________

Alapítványunk címe és adószáma:

White Eagle Magyarországi Csillag Központ Alapítvány
1039 Budapest, Hunyadi utca 42
Adószám: 19088022-1-41

___________________________________________________________________________________________________

Támogatás:

Az alapítvány köszönettel fogad minden szívből jövő és céljait támogató hozzájárulást! 

CIB banknál vezetett Bankszámlaszámunk: 10700495-71140821-51100005 (CIB Bank)

1%

A White Eagle Magyarországi Csillag Központ Alapítvány kuratóriuma köszönetet mond azoknak, akik 2021-ben személyi jövedelemadójuk 1%-ának felajánlásával a White Eagle Magyarországi Csillag Központ Alapítvány működését támogatták. 2021 évi támogatás összegét, amely 283.939,- Ft volt, az Első lépések a spirituális úton könyv kiadási költségeire fordította.

Segítségüket köszönjük!

___________________________________________________________________________________________________

A 2020-as adóévben 39 adóalany nyilatkozott úgy, hogy alapítványunknak adományozza az adója 1%-át, melyből összesen 283.939 forintot folyt be az alapítvány számlájára. Ezt az összeget az "Első lépések a spirituális úton" című, harmadik könyvünk kiadásának költségeire fordítjuk. Ha te is egyike voltál a 39 támogatónknak akkor ezúton is szeretnénk megköszönni Neked ezt a nemes gesztust, nagyon hálásak vagyunk a támogatásodért.

Az 1% összegéről szóló NAV határozatot ide kattintva nézheted meg: EGYSZA értesítés

___________________________________________________________________________________________________

Alapítványunk a 2020-as évtől jogosult a civil szervezeteknek adható 1%-os adófelajánlások fogadására. Köszönjük ha felajánlásoddal segíted munkánkat.

Ha papír alapon szeretnéd leadni az adott évi rendelkezésedet, akkor kérjük, hogy ide kattintva töltsd le: https://white-eagle.hu/.../uploads/2021/02/20szja-egysza.pdf
majd nyomtasd ki az ehhez szükséges nyomtatványt, és az alábbi lehetőségek egyikén lezárt borítékban kérjük juttasd el a NAV-hoz az éves határidő előtt:
- postai úton vagy személyesen a NAV ügyfélszolgálatán
- a munkáltatónak leadva
- az adóbevallást készítő könyvelőnek leadva
A nyilatkozatban az adataidon kívül a „civil kezdeményezett adószáma” részbe kell beírnod az alapítványunk adószámát. Az alatta lévő „A kedvezményezett technikai száma, neve” mező az egyházi szervezetekre vonatkozik, azt csak abban az esetben kell kitöltened, ha van olyan egyházi szervezet, akit szeretnél az adód további 1%-ával támogatni.
 
Ha elektronikusan szeretnél nyilatkozni akkor azt a https://eszja.nav.gov.hu/ weboldalon keresztül teheted meg, ahol ügyfélkapus azonosítás után a lent látható jobboldali 1% nyilatkozat panelre kell kattintani, és kitöltés után egy gombnyomással beküldeni azt.
Bármilyen kérdésed, problémád lenne, kérjük írj nekünk a levelek@white-eagle.hu –ra és segítünk.
1%-os felajánlásodat még egyszer nagyon köszönjük!
 
___________________________________________________________________________________________________
 

Csatlakozás:

Alapítványunkhoz az alábbi szándéknyilatkozat kitöltésével csatlakozhat, melyet aláírva elektronikus formában vagy postán is elküldheti nekünk a fenti elérhetőségeinkre illetve személyesen is leadhatja azt bármely csoportvezetőnél.

>>White Eagle Csillagközpont Alapítvány - csatlakozási szándéknyilatkozat<<

>> Alapítványi beszámoló 2018 <<

>> Alapítványi beszámoló 2019 <<

>> Alapítványi beszámoló 2020 <<

>> Alapítványi beszámoló 2021 <<

>>Alapítványi beszámoló 2022 <<