Meditáció

„Mélyen a csendben az ember megérinti Isten Szívét” – White Eagle

Bevezetés

A White Eagle féle meditáció egyesíti a Keleti és a Nyugati hagyományokat, az összpontosítás a csend és a mantra esszenciáját, de használja a vizualizáció erejét és fejleszti a finom érzékelést. Rendszeres gyakorlása fokozatosan megnyitja a szívet, és segít, hogy az gyakorló harmóniát találjon, és azt átültesse azt a mindennapi életébe.

A meditáció kezdetben nem egyszerű! Hogyan találjuk csöndet egy látszólag kaotikus világban? A helyes kezdeti gyakorlás állhat egyszerűen abból, hogy egy pillanatra vagy kettőre – bárhol is vagy – elkezdesz koncentrálni a légzésedre! Ez egy egyszerű és gyengéd módja annak, hogy megnyugtasd magad, és amint a belégzésedre figyelsz majd utána engeded, hogy a levegő gyengéden kiáramoljon, az elméd elkezd lecsendesedni. A meditáció egy olyan gyakorlat, amit a szívünkben kell érzünk és nem az elménkben.

„Az általunk kibontott meditációs gyakorlattal egy olyan utat mutatunk neked, mely működésbe hozza a benned lévő igaz spirituális életet.

A meditáció az igaz útja a spirituális tudatosság kibontakoztatásának, mely mélyen a belső énünkben van. A meditációra mi nem úgy tekintünk, mint egy mentális gyakorlatra, hanem egy olyan tudatosságra mely a szívből fakad. Ez egy olyan út mely valóban felébreszti és fejleszti a szív központot, a szeretet által. Hasonlóan ahhoz, ahogy a virág nyílik a nap sugarainak hatására. A szív központ a napi meditációk és az Isteni szeretet gyakorlása által nyílik meg.” – White Eagle –

A White Eagle központokban és csoportokban részt vehetsz rendszeres meditációinkon és az érdeklődőknek különböző meditációs tanfolyamok érhetők el, a kezdőtől a haladó szintig egyaránt.

„Vizualizálj egy kis fehér lángot; tartsd magad előtt nagyon nyugodtan, ahogy gyengéden és csöndesed lélegzel. Ne hagyd, hogy lélegzet vagy gondolat megmozgassa a lángot. Ezután lásd ezt a csendes kis lángot egy csillag (vagy a nap) középpontjában… Tudd, hogy ez a kis láng a benned lévő Isten, a lelked, egy része a nagy napnak…  Hagyd, hogy a láng ragyogása felemeljen téged a Nap szívébe.”

White Eagle – „The Still Voice” 5. oldal