A testben lévő központok

Ennél a pontnál úgy érezzük szükséges megmagyarázni, hogy mit jelentenek a testben lévő központok. A pszichikai és spirituális érzékenység fejlődéséhez sok segítséget ad az éteri test felépítésének ismerete és az, hogy hogyan kapcsolódik a fizikai test idegrendszeréhez. A White Eagle meditációs és lelki fejlődési gyakorlatokban az éteri test hét pszichikai központja vesz részt. Ezek az éteri központok a belső elválasztású mirigyeken keresztül vannak összeköttetésben a fizikai testtel. Az éteri test a fizikai testnek egyfajta kiterjesztése a finom éteri világ felé. Körülveszi és átjárja a fizikai testet és nagyon érzékenyen reagál a fizikai életen túli láthatatlan, éteri világokra. Az éteri test az idegrendszeren keresztül közvetíti az agynak azokat a láthatatlan világokban lévő benyomásokat és üzeneteket, melyek ebből a sűrű köddel vagy fátyollal eltakart világból érkeznek a fizikai vagy anyagi világba.

A hét pszichikai központ (1) a fej tetején (korona csakra), (2) a szemek között (harmadik szem), (3) a torokmélyedés közelében (torok csakra), (4) a csecsemőmirigynél (szív csakra), (5) a köldök fölött (solar plexus vagy napfonat csakra – mely központ a láthatatlan világokból érkező üzenetek spontán közvetítője. Ez gyakran anélkül zajlik, hogy az egyén egyáltalán felfogná, hogy pontosan mi is történik. (Gyermekeknél és állatoknál ez gyakran megfigyelhető), (6) a test bal oldalán kicsivel a derék felett és kicsit eltolva a test közepe irányában (lép csakra), (7) alul a törzsünk és a gerincünk végénél (gyökér csakra). Ennél a csakránál a nagy kreatív erő a kundalini található. Ez a legnagyobb legszentebb és leghatalmasabb erő tud lenni Isten felé, de minden gonosz erő forrásává is tud válni.

A meditáció gyakorlásával arra képezzük magunkat, hogy mindezen pszichikai központokat ellenőrzés alatt tartsuk és megtanuljuk irányítani a szív központban lévő Krisztusi-erőt. Ezeket a központokat gyakran írják le úgy, mint egy halvány fény-korong, mely az éteri test előbb említett pontjain található.

Amikor azért ülsz le meditálni, hogy lelki fejlődésed, pszichéd vagy lelked tudatosságát fejleszd; a pszichés központjaid megváltoznak, lágy fényt kezdenek sugározni. Ez a fény idővel erejében és méretében is annyira megnövekszik, hogy a kis korong eredeti kb 4-5 cm-es mérete kiterjedhet akár egy csészényi méretűre vagy még annál is nagyobbra. A központok nem csak színükben változhatnak, de elkezdhet pulzálni is és így életre kelt fényük egészen élessé is válhat. Amikor eljön az ideje és a lélek már magasan fejlett, a korong elkezd forogni és végül egy csodálatos, sok szirmú virág formáját veszi fel. Később, a meditációval és Isten keresésével töltött évek után a pszichés központok és az éteri vagy szellemi test a mennyei szépség olyan formáját éri el (a test amely fényből van) mely túl van minden földi elképzelésen vagy leíráson. Ahogy White Eagle mondja, minden egyes ember sorsa ugyanaz, mint ami példaként mutat nekünk Jézus, a Krisztusban.

Jézus azt mondta: „Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; kopogtassatok (a mennyei misztériumok ajtaján) és megnyittatik néktek.” (Mt 7 : 7; Lk 11 : 9-10). Ez az amit meditációidban kell tenned; bármikor megtalálhatod Istent miközben az igazságot keresed, egyszerűen és szerényen. Isten a szívben van. A szív olyan mint egy forrás, mely Istent és az igazságot tükrözi. Tanulj meg a szívedbe nézni, hogy megtaláld a kulcsot a bölcsességhez és a spirituális tudáshoz, és a választ minden emberi kérdésre.

„részlet Grace Cooke – Meditation című könyvéből”