Mi a meditáció?

Az emberiség ma egy útelágazás előtt áll, legalábbis ami a lelki fejlődést illeti. Az emberek utazásuk során eljutottak egy darabig a természetesnek gondolt céljuk felé, amelyen bizonyos fokig megszerezték maguknak a természet titkait; ugyanakkor lelkileg még mindig messze a cél. Mi az emberiség valódi célja? Ez az a kérdés, amit a gondolkodó emberek évszázadokon keresztül kérdeztek és még kérdeznek ma is, különösen ha bánat, gyász vagy tragédia érkezik életükbe és emiatt ez a kérdés kifejezetten égetővé válik. Ezekben az időkben az emberek tudni akarják: „Mi az élet értelme?” „Mi a jó az egészben?” de nem találnak választ.

Évszázadokon keresztül filozófusok, szentek és bölcsek, próféták, megmentők és tanítók nyújtották oda követőiknek a kulcsot, amely ki tudja nyitni mennyek ajtaját. A kulcs a szívben van; és az maga a szeretet. Ha a kulcs használatban van, az emberek felismerhetik a belső világukban lévő szabad (hallhatatlan) lelket, és megtalálhatják azt az igazságot, amely választ ad kérdéseikre.

Néhányan közülük meg fognak állni a mindennapi rohanó életben, hogy odafigyeljenek a halk és tiszta hangra mely a szívük mélyéről szól. Ezt a hangot amely a szívből hallatszik gyakran a lelkiismeret hangjának neveznek, de ez valójában a lélek megjelenése, az élet vagy a tudatosság megjelenése, amire White Eagle gyakran hivatkozik úgy, mint a Krisztus-tudatosság. Ez mindenkiben megtalálható, az ember legbenső, vagy szent központjában, és ez a belső fény vagy Krisztus-tudatosság az, amely felébred, erősödik és fejlődik a meditáció során. A meditáció hűséges és rendszeres gyakorlásán keresztül, valamint azon válaszok során amit a mindennapi életben és az emberi kapcsolatainkban a belső hang megjelenésekor adunk, a spirituális igazság tiszta víziója és a tiszta hangja fejlődésnek indul.

(…)

„részlet Grace Cooke – Meditation című könyvéből”