Kicsoda White Eagle?

Világunkban több ezer embert megérintett már White Eagle tanítása, mely több száz könyv formájában jelent meg és számtalan nyelvre fordították le. A könyvek szavai magukért beszélnek. Sok olvasó valószínűleg nem is nagyon gondolkodik el azon, hogy honnan származnak, csak érzik azok igazságát. Emlékszem, hogy nagymamám, Grace Cooke gyakran idézett a Bibliából: „Vizsgáld meg a lelkeket, hogy Istentől származnak-e!” Már 17 éves koromban elkezdtem vele szorosan együtt dolgozni és azt tanultam tőle, hogy semmilyen üzenetet vagy tanítást se vegyünk készpénznek, amely a spirituális világból érkezik. Az állítások és a nevek nagyon félrevezetőek lehetnek. „Mindig használd az ítélőképességed!” - tanácsolta. Azt tanította, hogy mindig tartsam szem előtt az „egyszerűséget és az alázatot” mint fontos értékeket. Természetes azonban, hogy sokan megkérdezik: „Kicsoda White Eagle?”

Az utóbbi években írtam és beszéltem a jelenségről, amelyet „White Eagle arcainak” neveztem el. Általában White Eagle legismertebb „arcával” szoktam kezdeni, aki egy észak-amerikai indián főnök. Ez az a személyiség, amelyet Grace Cooke médiumi munkájához és a szervezet alapításához választottak, amely ma a „The White Eagle Lodge”-ként ismert.

Grace egy természetes médium volt, aki tinédzser korában elkezdte ezt a munkát. A REINKARNÁCIÓS EMLÉKEK című könyve White Eagle, az Irokéz indián főnök történetét meséli el. Az első részben, melynek „Kicsoda White Eagle?” a címe, így válaszol:

„Mindig titokzatos ezzel kapcsolatban és eltereli a témát. De sok évvel ezelőtt, amikor először megmutatkozott számomra, akkor azt mondta, hogy az ő legutolsó reinkarnációja mohikán főnökként volt a Hat (korábban Öt) Irokéz Nemzetségben.

A jelen életében való találkozásaink során olyan célzásokat adott különböző véletlenszerű történésekben, melyek arra engedtek következtetni, hogy az a White Eagle, aki egyszer a vezetője volt a Hat Irokéz Nemzetség szövetségének, az nem más, mint Hiawatha, a szövetség mitikus alapítója. A White Eagle név, ahogyan mi ma ismerjük őt, egy spirituális tanítót jelent, akinek a fő gondolatköre a testvériség, és ennek az  ideának a közelebb hozása az emberiséghez, továbbá annak elősegítése, hogy az emberek a szívükben azonosulni tudjanak vele. Ez az a személyiség, amely a legtöbb ember számára leginkább ismert és amelyet mai napig White Eagle kezdeti munkájával azonosítanak. A portré, amely White Eagle-ről a birtokunkban van az arcát ábrázolja. Nemrégiben újra kiadtuk az eredeti portrét, melyben kevésbé hangsúlyos a tollas fejdísz, sokkal inkább a bölcs arc és a szép szemek kerülnek előtérbe. A tekintete az, amely, mint sok más embernél is, karakterének mélységét és kivételes lelkének bölcsességét sugározza. Beszédeimben, ahol „több arcáról” van szó, mindig elmondom: „A tekintetét nézzétek, és ne azt, hogy milyen „ruházatot” kölcsönöz neki az adott élet és kultúra.”

Jenny Dent – Kicsoda White Eagle című írásának alapján